Koledar 2022 

Koledar 2022

Bojan Rupnik Photography

Cena koledarja z dostavo: 16,00 EUR

Plačilo po avtorski pogodbi pred dobavo.

Stenski 13 listni koledar v A3 formatu (42 x 29,7 cm), špirala z obešanko.

Papir mat 250g.

Predstavitev koledarja na povezavi: Koledar 2022

Naročilo

Hvala

Sem ljubitelj lepe narave in pokrajine. Obenem tudi fotograf, zato me moj Nikon spremlja kamor koli grem. Ko občudujem svet okoli sebe, vedno iščem zanimive motive, da jih ujamem v fotografski objektiv.

Za letošnji koledar sem pripravil izbor fotografij, ki prikazujejo delček čudovite narave, ki krasi Slovenijo.

Januar

A church rising above a hazy winter landscape.

Ta dan je bil prav posebno siv in meglen. Kljub temu sem se s svojo fotografsko kramo odpravil na Goli vrh.  Na mrzlem zasneženem hribu me je pričakal  lep prizor. Zahajajoče sonce je, trenutek preden je potonilo za obzorjem, osvetlilo sosednji vrh in cerkev.

Februar

Koledar 2022

Velika planina je lepa v vseh letnih časih. Pozimi sem se kar dvakrat odpravil  nanjo. Posnetek prikazuje macesen in njegovo senco.

Kot, da bi se pogovarjala med seboj.

Marec
 

Koledar 2022

Močvirski tulipan s svojimi čudovitimi zvončastimi cvetovi je znanilec pomladi.  V zgodnjih jutranjih urah, ko je temperatura še pod lediščem, živo rdeče cvetove krasijo  beli ledeni kristalčki. Ko pokuka sonce iznad obzorja, se beli okras stali.

April
 

Koledar 2022

Spomladi nas marsikje po Sloveniji razveseli pogled na čudovite travnike, na katerih svoj prostor pod soncem najde  žafran. Tale z Mrzlega vrha je še prav posebno lep, saj ga osvetljuje nizko sonce v ozadju.

Maj
 

Koledar 2022

Planinsko polje s svojimi tisočerimi obrazi nudi čudovite fotografske priložnosti. Tole sem izkoristil, ko ga je v maju poplavila Unica.

Junij
 

Koledar 2022

Golica s svojimi narcisami je pravi magnet za ljubitelje lepe narave in fotografe. Na ta čudoviti kraj se v maju ali juniju odpravim vsako leto. Kako sem doživel Golico si lahko preberete na mojem blogu Vzpon na Golico po Stari rudni poti.

Julij
 

Koledar 2022

Jalovec je eden redkih vrhov v Julijskih Alpah, kjer še nisem bil. Sem šel pred leti gor, pa se je vreme na pol poti tako sfižilo, da sem jo prav urno mahnil nazaj v Tamar. Torej, vzpon na tega dva tisočaka me še vedno čaka.

Avgust
 

Koledar 2022

Posnetek marjetic na Logaškem polju je nastal čisto slučajno, ko sem peljal svojega psa na vsakodnevni sprehod. In ker ne morem iz svoje kože, da ne bi venomer iskal fotografske motive, sem seveda opazil te tri marjetice, ki so se takole nastavile pred objektiv. 

September
 

Koledar 2022

Notranjske meglice jeseni pričarajo nežno belo kuliso, ustvarijo kontrast z gozdnatim gričevjem in narišejo čudovite kompozicijske vzorce. 

Oktober
 

Koledar 2022

Komna je enkraten košček Julijskih Alp. Jeseni, ko se okrasi z mavrico jesenskih barv me pokliče, da jo obiščem.  Sončni vzhod nad zamegljenim Bohinjskim jezerom je takole osvetlil njene gozdove.

November
 

Koledar 2022

Ne preseneča, da je Slemenova špica ena od najbolj obiskanih točk v Triglavskem narodnem parku. Lahek dostop, enkratni razgledi in pravljično vzdušje, ko se nanjo ob jutrih prav počasi prikradejo meglice z jutranjim soncem v ozadju. Imel sem srečo, da sem bil prav takrat tam.

December
 

Koledar 2022

Goli vrh ni prav daleč stran, kjer živim. Zato imam od tam kar veliko bero lepih posnetkov. Eden od teh je ta z zlatim sončnim zahodom. 

Koledar lahko naročite tudi po elektronski pošti bojanrupnik.photo@gmail.com